20 Mart 2014 Perşembe

Sütlü irmik helvası | Çorba Yemek Tarifleri



Özeti:
Sütlü İrmik Helvası - Malzemeler - İçindekiler
500 gr irmik
1fincan çam fıstığı
Yarım kg süt
450 gr şeker
5 çorba kaşığı margarin
Sütlü İrmik Helvası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı
Bir tencerede önce yağı eritin. Fıstık ve irmiği ekleyip kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kavurun. Kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyin. Hemen peşine şekeride ekleyip 15 dk daha karıştırmaya devam edin. Ateşten alıp kapağı kapalı bir şekilde... tarifin devamını Sütlü irmik helvası başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder